Veckobrev v.14

Hej!                                                                                          Bildresultat för kossa tecknad

Nu har äntligen vårvärmen kommit och SÅÅÅÅÅ skönt det är att gå utan överdragsbyxor!!! Titta gärna över elevernas extrakläder i hallen så att vårkläderna och regnkläderna får ta plats.

Under veckan som har gått har vi fortsatt arbeta med bondgården och fakta om kossan. Vi har läst och tittat på film. Eleverna har fått skriva en egen faktatext om kossan på sin Ipad. Vi char också lagt till en bild till texten och sedan skrivit ut. Nästa vecka ska vi ta reda på lite mer om grisen.

I matematiken arbetar vi nu med ental och tiotal. Hur många tiotal och ental finns det i talet 43?

I svenskan har vi arbetat med läsförståelse. Eleverna har läst en text tillsammans och enskilt. Därefter har eleverna arbetat två och två och svarat på frågor till texten.

Nästa fredag kommer vi att gå till kyrkan för att se på en påskutställning. Vi samlas i klassrummet som vanligt och därefter går vi till kyrkan så att vi är där kl.8.30. Vi beräknas vara klara strax efter nio och går då tillbaka till skolan igen.

Händer nästa vecka:

Måndag: lämna in läxan, biblioteket

tisdag: lämna ut ny läxa

Fredag: Besöka kyrkan

Vi önskar alla en härlig helg!

Mvh Maggan och Agneta

 

 

Lämna en kommentar