Veckobrev v.41

Hej!

Nu är alla utvecklingssamtalen i full gång. Så kul att sitta ner och träffa er alla!

I svenskan har vi under veckan arbetat med sammansatta ord och bl a löst och gjort egna rebusar. Vi har också pratat om att det finns olika slags frågor. Vad är ”på ytan frågor” och ”under ytan frågor”? Vissa frågor finner man svaret på direkt i texten medans man med andra frågor måste läsa mellan raderna för att finna svaret.

Vi har under veckan fokuserat på tabellträning med hjälp av olika huvudräkningsstrategier. Vårt mål är att vi ska automatisera våra tabellkunskaper.

I no:n lär vi oss nu om olika träd. Eleverna arbetar två och två och ska nu bli experter på sitt träd. Vi har varit ute och fotograferat och till nästa vecka ska vi skriva fakta. Sedan ska vi lära varandra om de olika träden som vi har blivit experter på.

I onsdags träffade vi våra faddrar för första gången. Det blev en lyckad träff där eleverna presenterade sig för varandra. I fortsättningen kommer vi att träffas för att t ex läsa, samarbeta eller pyssla tillsammans.

Här är en hälsning från de som ansvarar för idrotten:

Idrottsregler:

– Har eleven inte idrottskläder med sig till idrottslektionen får han/hon inte deltaga. Då sitter man bredvid.

– Alla måste ha inneskor på sig under idrottslektionen så att man inte halkar eller riskerar att bli trampad.

– Personal finns alltid tillhands i omklädningsrummen.

Nästa veckas idrott: uppvärmning med boll och sedan leken ”pirater och skatten”.

Vi har tidigare påmint om att ALLA måste ha regnkläder med sig till skolan då vi är ute på alla raster och även ute på fritidstid. Det förekommer att barnen inte tar på sig regnkläder trots tillsägelser t ex p ga att regnkläderna upplevs som för små. Vi har begränsat med utrymme i torrkskåpet och därför leder det till att de sitter våta under lektionen. Prata gärna hemma om det här.

Nästa vecka händer:

Måndag: Idrott A-gruppen. Lämna in läxan.

Tisdag: Idrott B-gruppen. Ny läxa med hem.

Onsdag: Bibliotek

Önskar alla en fortsatt trevlig söndag!

Mvh Maggan

Lämna en kommentar